Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Φιλοι μου καλημερα,σημερα μολις ξυπνησα ειδα οτι ο καιρος ειναι καταπληκτικος και σκεφτομαι τι να μαγειρεψω.Εχω συνδυασει δυο φαγητα καλοκαιρινα στο μυαλο μου,το ενα ειναι τα σαρμαδακια και το αλλο ειναι τα γεμιστα.
Καθησα στο μπαλκονακι μου ειδα τα e-mail μου και η θερμοκρασια να ανεβαινει στους 27 βαθμους ,δεν εκατσα και πολυ να σκεφτω ,τελικα αποφασισα παιδια θα κανω γεμιστα.Εσεις ειστε ετοιμη να παμε στην κουζινα παρεα,ναι .
Ε,φυγαμε λοιπον.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγαλες ωριμες ντοματες
  • 3 μεγαλες πρασινες πιπεριες
  • 250 γρ. κιμα μοσχαρισιο
  • 3/4 τσαγιου ρυζι καρολινα
  • 1 μικρο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • 2 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο
  • αλατι,πιπερι
  • 3 κουταλιες και 1/2 τσαγιου ελαιολαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενετε τα λαχανικα.Ανοιγετε μια μια τις ντοματες και τις αδειαζετε με προσοχη.Ανοιγετε και τις πιπεριες και πετατε τους σπορους.Απο τις ντοματες κρατατε το περιοχομανο και το χτυπατε στο μπλεντερ.Ζεσταινετε τις 3 κουταλιες ελαιολαδο σε τηγανι και ροδιζετε το κιμα μαζι με το κρεμμυδι.Προσθετετε το ρυζι,το γυριζετε για ενα λεπτο περιπου και προσθετετε και 1,5 φλιτζανι ζεστο νερο,αλατι ,πιπερι και σιγομαγειρευετε να μαλακωσει αρκετα το ρυζι.Απομακρυνετε απο την φωτια και προσθετετε το μαιντανο.Μειραζετε το μειγμα στα λαχανικα και τα τοποθετειτε σε ταψι.Περιχυνετε το υπολοιπο ελαιολαδο ,αλατοπιπερωνετε και ψηνετε στους 185 βαθμους για 50 λεπτα περιπου.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου