Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΖΥΜΟ ΨΩΜΙ
Κυριακη σημερα,και οι περισσοτεροι καθομαστε,ρεπαρουμε,εχουμε πολυ ορεξη να μαγειρεψουμε και να κανουμε διαφορα για μας και για την οικογενεια μας.Πειναμε και θελουμε να φαμε ,αλλα τι,αυτο ειναι ευκολο.Ψωμι κυριακατικα που θα βρουμε,ε καλα τωρα δυσκολο ειναι να το φτιαξουμε.Καθολου,πιστεψτε με,ετσι θα χαρουν και οι φιλοι αλλα και εμεις και κυριως τα παιδια που λατρευουν το χωριατικο ψωμι.
Παμε να το φτιαξουμε γιατι μετα παμε για μπανιο,εχει και πολυ ζεστη.
ΥΛΙΚΑ
  • 3 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1/4κουτ.γλ. μαγια ξηρη
  • 1 1/4 κουτ. γλ. αλατι
  • 1 1/2 φλ. νερο
  • καλαμποκαλευρο η πιτουρα για το αλευρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμιγνυεται ολα τα υλικα
  2. προσθετετε το νερο και ανακατευετε λιγακη να γινει η ζυμη
  3. σκεπαζετε την ζυμη με πετσετα για 12 ωρες
  4. επειτα διπλωνετε την ζυμη
  5. σκεπαζετε την ζυμη ξανα για 15' μεχρι να ξεκουραστει
  6. μεταφερτε την σε μια καλοαλευμενη πετσετα
  7. την σκεπαζετε ξανα με πετσετα για 1/2 μεχρι να διπλασιαστει
  8. το τελευταιο μισαωρο,προθερμαινετε το φουρνο στους 260 βαθμους κελσιου
  9. βαζετε μεσα την ζυμη για 30 λεπτα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου