Δευτέρα 24 Μαΐου 2010




ΚΑΛΗΜΕΡΑ



Σημερα ειναι του Αγιου Πνευματος και η παγκοσμια μερα των ωκεανων.Πρεπει να γνωριζουμε οτι πανω απο το 75% των ψαριων αυτων των ωκεανων,κινδυνευει απο την εντατικη αλιεια να εξαφανιστει.Aυτα γιορταζουμε σημερα.



Απο την αλλη ο καιρος αρχισε επιτελους να καλυτερευει και η θερμοκρασια να ανεβαινει και να κυμαινετε στους 22 βαθμους κελσιου.



Εγω ,βρισκομαι σημερα στην θεσσαλονικη και φυσικα θελω να φτιαξω ενα θεσσαλονικιοτικο καλοκαιρινο φαγητο.Ναι, μου ηρθε στο μυαλο ενα μυρωδατο φαγητο με θαλασσινα και δεν ειναι αλλο απο το μυδοπιλαφο.τα μυρωδικα ειναι μοναδικα και το σπιτι σας θα μοσχομυρισει φανταστικα.



Ας μαγειρεψουμε λοιπο....

ΥΛΙΚΑ
  • 500gr κατεψυγμενα μυδια
  • 1 ντοματακι σαλτσα
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • 1/2 μαιντανο ψιλοκομμενο
  • 1 φλιτζανι λευκο κρασι
  • 2 σκελιδες ψιλοκομμενο σκορδο
  • 2 φλιτζανια ρυζι καρολινα

1/2 φλιτζανι ελαιολαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε και καθαριζουμε τα μυδια.Ζεσταινουμετο ελαιολαδο και σοταρουμε το σκορδο και το κρεμμυδι.Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μαζι με τα μυδια και ριχνουμε και 2 ποτηρια ζεστο νερο. Σιγοβραζουμε για 1/2 ωρα σε μισοσκεπασμενη κατσαρολα και σερβιρουμε.Γαρνιρουμε με το μαιντανο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ........


1 σχόλιο: